Spirit Of New Orleans Productions
Traditional New Orleans Jazz With A 21st Century Flavor


 

 

Tiedote 22.12.2005

 

Hyväntekeväisyyskonsertti
Apua New Orleansin unohdetuille muusikoille
Konsertin tuotto New Orleans Musicians' Clinic –järjestölle 

G o s p e l - k o n s e r t t i
Perinteistä New Orleans -jazzia
Spirit Of New Orleans solisteinaan Eeppi Ursin ja Leroy Jones (New Orleans, USA)
Eeppi Ursin, laulu; Leroy Jones, trumpetti ja laulu; Katja Toivola, pasuuna; Jarkko Palokas, kitara; Jussi Harju, sousafoni; Thomas Rönnholm, rummut

 Pe 3.2.2006, klo 19.00, Johanneksen kirkko, Korkeavuorenkatu 12, 00120 Helsinki
Liput 20 euroa, Lippupalvelusta ja tuntia ennen ovelta
(Lapset alle 12 v. ilmaiseksi; opiskelijat, eläkeläiset ja nuoret alle 17 v. 15 euroa)
Konsertin tuotto New Orleans Musicians' Clinic –järjestölle

 

Lähes neljä kuukautta hirmumyrsky Katriinan jälkeen avuntarve New Orleansissa on edelleen suuri. Valtaosa kaupungin asukkaista on edelleen hajautuneena ympäri maata. Arvioidaan että myrskyn tuhoamia taloja on jopa 320.000, tulvan aikaan kaupungista oli noin 80% veden alla. Tuhojen korjaaminen on hidasta ja vaikeaa ja kaupungin toipuminen näyttää vievän odotettua pitempään. Myrskyn vaikutuksista kärsivät tietenkin myös muusikot. Sen lisäksi, että useat ovat menettäneet talonsa ja omaisuutensa myös työtilaisuudet ovat vähentyneet ratkaisevasti. Musiikki on kuitenkin aina ollut merkittävä osa New Orleansin kulttuuria ja onkin tärkeää, että muusikoita avustetaan heidän kotiutuessaan. Pitkällä aikavälillä kaupungin musiikkikulttuurin säilyminen takaa työtilaisuuksia ja hyvinvointia myös esimerkiksi tarjoilijoille, hotellihenkilökunnalle ja muille viihde- ja turismiteollisuuden palveluksessa oleville.

Hyväntekeväisyyskonsertin tuotto lähetetään kaupungissa toimivalle New Orleans Musicians' Clinic –järjestölle. Voittoa tavoittelematon järjestö on perustettu vuonna 1998 ja se tarjoaa terveydenhuoltoa muusikoille, jotka valitettavan usein jäävät muiden teveyspalvelujen ulkopuolelle. Hirmumyrsky Katriinan aiheuttamien tuhojen seurauksena järjestö on laajentanut toimintaansa muusikoiden auttamiseksi myös muilla tavoin. Yksityisille muusikoille annetaan avustuksia mm. matkakuluihin ja lasten koulutarvikkeisiin. Lisäksi järjestö on myrskyn jälkeen tukenut paikallisten klubien toimintaa maksamalla osia muusikoiden soittopalkkioista ja näin osaltaan varmistanut työtilaisuuksien jatkuvuutta. Järjestön tavoitteena on mahdollistaa mahdollisimman monien muusikoiden paluu New Orleansiin.

Lisätietoa järjestöstä loytyy osoitteesta:
http://www.neworleansmusiciansclinic.org/

Johanneksen kirkossa 3.2.2006 pidettävässä hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyy helsinkiläinen Spirit Of New Orleans –yhtye solisteinaan Eeppi Ursin ja Leroy Jones. Leroy Jones on New Orleansin arvostetuimpia ja valovoimaisimpia trumpetisteja, jonka soitossa yhdistyvät sekä perinteiset että modernit vaikutteet uniikilla tavalla. George Kanzler on luonnehtinut Jonesin soittoa seuraavasti: "Hänen eri vaikutteita imeneen tyylinsä läpi kuultaa rakkaus kotikaupunkiin, vielä ilmeisemmin kuin muilla Crescent Citystä kotoisin olevilla trumpetisteilla kuten Wynton Marsaliksella, Terence Blanchardilla ja Nicholas Paytonilla, ja niinpä Jonesia voikin nimittää tämän vuosikymmenen NEW ORLEANS -trumpetistiksi." (Newark Star Ledger, 11.6.1995)

Jones on uransa aikana soittanut lukuisissa eri tyylisuuntia edustavissa orkestereissa. Viime vuosina hän on työskennellyt mm. oman kvintettinsä kanssa sekä Harry Connick Jr. Big Bandin solistina. Alkuvuodesta 2001 hän esiintyi Danish Radio Jazz Orchestran solistina, kiertueen aikana tehtiin myös levy The Power And The Glory. Omalla nimellään Jones on tehnyt kaksi mainiot arvostelut saanutta levyä Columbia-levymerkille: Mo' Cream From The Crop ja Props For Pops. Lisäksi Jones on ollut solistina lukuisilla Harry Connick Jr:in ja Lillian Bouttén levyillä ja levyttänyt myös lukemattomien muiden yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten yhtyeiden kanssa.  Jonesin oman kvintetin levy Back To My Roots ilmestyi kesällä 2002, hänen joululevynsä vuonna 2003 ja uusin, New Orleans Brass Band Music, vuonna 2005.

The Leroy Jones Quintet on esiintynyt mm. arvostetussa Village Vanguard -klubissa New Yorkissa, kaikissa merkittävissä jazz-klubeissa New Orleansissa, jazz-klubeissa eri puolilla Eurooppaa sekä useilla kansainvälisillä festivaaleilla sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Lisäksi Jones on kiertänyt maailmaa esiintyen eri jazz-yhtyeiden solistina paitsi Yhdysvalloissa ja Euroopassa myös Kaakkois-Aasiassa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa, Japanissa ja Australiassa. Suomessa hän on käynyt ensimmäisen kerran vuonna 1997; täällä hän on esiintynyt oman neworleanslaisen yhtyeensä kanssa sekä myös mm. Riverside Rascalsin, Wade Mikkola Quintetin, Reine Rimón & Her Hot Papas'in, DDT:n ja Spirit Of New Orleansin solistina sekä Leroy Jones Helsinki All Stars -yhtyeen ja New Orleans Helsinki Connectionin kanssa.

Helsingistä kotoisin oleva Eeppi Ursin on perehtynyt swing-kauden musiikkiin jo vuosien ajan - innostuksen lähteenä ovet olleet mm. Nancy Wilson ja Dexter Gordon. Uusimpana aluevaltauksena Ursinilla on New Orleans -jazz, jonka klassikoita hän laulaa Spirit Of New Orleansin kanssa. Ursin on opiskellut jazz-musiikkia Pop & Jazz Konservatoriossa ja hänen opettajinaan ovat olleet mm. Mia Simanainen ja Christine Correa. Hän on esiintynyt Spirit Of New Orleansin lisäksi mm. Warp!-yhtyeen, Soi Ensemblen, Jukkis Uotilan, Janne Murron, Vaasa Big Bandin sekä Castafioren korut -yhtyeen kanssa. Keikkoja hänellä on ollut mm. Jazz Ascona New Orleans & Classics –festivaalilla Sveitsissä, Oslon jazzfestivaaleilla, Imatra Big Band Festivaalilla, Kanneltalossa, Jazz @ Opera -festivaalilla, Rytmihäiriö-klubilla, Vaasa Midwinter Jazzissa, Jazz-Espa -tapahtumassa, Storyvillessä sekä Club Turkoosissa. Tärkeä projekti on omaa tuotantoa soittava Eeppi Ursin Band. Ursin voitti Lady Summertime -laulukilpailun vuonna 2001.

Vuonna 2001 perustettu Spirit Of New Orleans eli SONO on saavuttanut suurta suosiota esiintymisillään sekä pääkaupunkiseudun jazz-klubeilla että festivaaleilla ympäri maata. Yhtye on tehnyt yhteistyötä sekä suomalaisten laulajien että neworleanslaisten vieraiden kanssa. Viisimiehisen Spirit Of New Orleansin jäsenet ovat nuoria musiikin ammattilaisia, jotka ovat perehtyneet New Orleans -jazziin jo useiden vuosien ajan. Saksofonisti Risto Salmi on paljon käytetty ja arvostettu puhaltaja, joka työskentelee useiden jazz-kokoonpanojen lisäksi mm. Helsingin Kaupunteatterissa, Arena-teatterissa sekä erilaisissa televisioproduktioissa. Pasunisti Katja Toivola on soittanut mm. kansainvälisessä New Orleans - Helsinki Connectionissa ja Riverside Rascalsissa. Viime vuosina hän on SONOn johtamisen lisäksi esiintynyt myös esim. saksalaisen Wim's Paradise Jazz Bandin kanssa ja soittanut freelance-keikkoja sekä Suomessa että ulkomailla. Kitaristi Jarkko Palokas on valmistunut Berklee School Of Musicistä ja vaikuttaa SONOn ohella pääkaupunkiseudulla sekä freelance-muusikkona että soitonopettajana. Sousafonisti Jussi Harju on luonut uraa paitsi valtakunnan merkittävimmissä sotilasmusiikkikokoonpanoissa (Kaartin soittokunta, Hämeenlinnan parssarisoittokunta) myös useiden jazz-, blues- ja pop-yhtyeiden riveissä. Rumpali Thomas Rönnholm on saavuttanut vankan aseman traditionaalista ja mainstream- jazzia soittavien yhtyeiden keskuudessa ja kuuluu ehdottomasti Suomen New Orleans -rumpaleiden eliittiin. Hän on vakituinen jäsen lähes kymmenessä eri tyylisuuntia edustavissa yhtyeissä ja lisäksi hän soittaa myös Kaartin soittokunnassa.

SONOn musiikki on perinteistä New Orleans -jazzia 2000-luvun tyyliin soitettuna. Valtaosa ohjelmistosta koostuu perinteisen jazzin klassikoista, mutta mukana on myös New Orleansissa viime vuosina sävelettyjä kappaleita. Yhtyeen tavoitteena on soittaa hyväntuulista ja tanssittavaa musiikkia taiteellisesta korkeatasoisuudesta tinkimättä. Yhtye on esiintynyt useilla kotimaisilla festivaaleilla (mm. Baltic Jazz, Imatra Big Band Festival, Korpo Sea Jazz, Linna-Jazz, Ylläs Jazz Blues, Kalott Jazz & Blues, Jazz by The Sea, Classic Jazz Festival) sekä klubeilla (mm. Storyville, Sture Jazz Club, Ekman Jazz Club, Santa Fé). Lisäksi yhtye on soittanut gospel-konsertteja mm. Johanneksen, Agricolan, Alppilan, Tuusulan, Kotkan ja Ylläksen kirkoissa.

Johanneksen kirkossa tullaan kuulemaan perinteisiä Down By The Riversiden ja Amazing Gracen kaltaisia gospel-melodioita sekä instrumentaali- että laulutulkintoina. Eeppi Ursinin sielukas laulu ja Leroy Jonesin trumpetti ja laulu täydentävät SONOn kokoonpanoa ja tuovat tuulahduksen gospel-musiikin syntysijoilta Yhdysvaltojen syvästä etelästä.

 

Lisätietoa:

Katja Toivola
Puh: +358 50 547 7038
S-posti: kamtoivola@aol.com

 

 


Contact for further information and bookings:
kamtoivola@aol.com

Web design: Katja Toivola
© 2005-2009 Spirit Of New Orleans Productions
Last updated: January 20, 2009